Заходи у Києві до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту

20 січня вчителі, науковці, дипломати, державні діячі брали участь у заходах до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.
ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "ЕЛІ ВІЗЕЛЬ", організованої в Києві Limmud FSU, Українським інститутом вивчення Голокосту "Ткума", Посольством Держави Ізраїль в Україні, Ізраїльським культурним центром, за підтримки Джойнт і проекту "Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності" відвідали
- Міністр культури України Євген Нищук,
- директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, 
- Посол Держави Ізраїль в Україні Елі Білоцерковський,
- Аташе з питань культури і освіти Посольства США в Україні Шері Бістрянскі,
- засновник і керівник програми Limmud FSU Хаїм Чеслер,
- директор програми Ліммуд Україна, директор Гілель Осік Аксельруд,
- директор Ізраїльського культурного центру у Києві Генадій Поліщук,
- представник ASF (Німеччина) Анжела Бєляк разом із волонтерами з Нмеччини та Італії, та інші. 


Першу екскурсію виставкою провели д-р Йоель Раппель, директор Архіву Елі Візеля у Бостонському університеті (США), та проф. Дан Лаор, голова Центру єврейської культурної спадщини "Цимбаліста" (Ізраїль).

- Відбулась ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГ, ВИДАНИХ ЗА СПРИЯННЯ UJE (Канада), - "Бабин Яр" і книги П.-Р.Магочій і Й.Петровський-Штерн "Українці і євреї: тисячоліття співіснування", в якому взяли участь Наталя Федущак і проф. Владислав Гриневич, один із головних редакторів книги "Бабин Яр", співавтори книги Віталій Нахманович та д-р Ігор Щупак.

- Розпочав роботу семінар Інституту "Ткума" "Історичний наратив та методи усної історії у викладанні історії Другої світової війни та Голокосту", який вели керівник освітніх програм "Ткуми" Ірина Піскарьова і заступник керівника наукового відділу д-р Денис Шаталов.