Відкриття експозиції "Голодомор" у Музеї "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні"

11 вересня у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відбулось відкриття експозиції, присвяченої трагедії Голодомору 1932–1933 рр. Еспозиція створена нашим Музеєм та Інститутом «Ткума» спільно з Українським центром дослідження Голодомору (м. Київ).

Відкриття експозиції відбулось за участі директора Музею Голокосту та Інституту "Ткума" д-ра Ігоря Щупака, головного рабина м.Дніпро та області Шмуеля Камінецького, директора Українського центру дослідження Голодомору проф. Людмили Гриневич (Київ, Україна), директора освітнього напряму Науково-освітнього консорціуму вивчення Голодомору при Канадському інституті українських студій Валентини Курилів (Торонто, Канада), журналіста, публіциста, наукового співробітника Інституту Олександра Поля Ірини Реви, доцента кафедри історії України ДНУ ім. О. Гончара д-ра Світлани Каюк та інших відомих українських вчених і громадських діячів.

Нова експозиція містить експонати, документи та фотографії, що розповідають про передумови Голодомору, примусове вилучення зерна у селян, опір українців політиці колективізації сільського господарства (зокрема, ми надаємо відомості про Павлоградське повстання 1930 р.). Також у експозиції відображена доля євреїв та представників інших національних меншин – жертв злочину сталінського режиму.