ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ В УКРАЇНСЬКОМУ ІНСТИТУТІ ВИВЧЕННЯ ГОЛОКОСТУ «ТКУМА» І МУЗЕЇ «ПАМ’ЯТЬ ЄВРЕЙСЬКОГО НАРОДУ ТА ГОЛОКОСТ В УКРАЇНІ» ВІДБУДЕТЬСЯ НИЗКА ЗАХОДІВ

 Сталінська кампанія з «колективізації» сільського господарства в Україні призвела до масштабної трагедії – Голодомору 1932–1933 рр. Жертвами цього радянського геноциду, за різними підрахунками, стали від 3 до 7 мільйонів українців, які складали понад 80 % померлих, а також болгар, євреїв, німців, поляків, росіян та представників інших етнічних груп, що мешкали на території УСРР.

 25 листопада 2020 р. о 18.00 розпочнеться «Історичний вебінар» «Голодомор українського народу: наукові дискусії та пам’ять про геноцид». У заході братимуть участь відомі науковці: проф. Людмила Гриневич (Інститут історії України Національної академії наук України, Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору (HREC in Ukraine)), проф. Наталя Романець (Музей спротиву Голодомору, Криворізький державний педагогічний університет), Валентин Рибалка (Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», Український інститут вивчення Голокосту «Ткума»), д-р Ігор Щупак (Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», Український інститут вивчення Голокосту «Ткума»).

До участі запрошуємо усіх бажаючих. Реєстрація – за посиланням

 29 листопада 2020 р. об 11.00 відбудеться перегляд художньо-документальної стрічки «Червоне намисто», присвяченої долі української родини в роки Голодомору. Після перегляду кінострічки пройде зустріч із авторкою фільму, журналісткою телеканалу «Відкритий» Тетяною Кондрашевською.

Трансляція відбуватиметься на інтернет-ресурсах Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» та Музею Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні (м. Дніпро). Посилання для перегляду.