Запрошуємо взяти участь у Дніпровському історичному семінарі

19 червня о 16:00 на базі Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. Яворницького відбудеться Дніпровський історичний семінар, присвячений історії Другої світової війни та пам’яті про неї. Щиро запрошуємо Вас взяти участь у ньому участь.

Дніпровський історичний семінар – це новий проект музеїв, наукових та освітніх установ Дніпропетровської області, спрямований на професійне вдосконалення, підвищення кваліфікації музеологів, істориків, архівістів через ознайомлення з новими підходами в методології історії та в музейній справі. 
Проведення засідань Дніпровського історичного семінару відбуватиметься почергово на базі різних наукових та музейних інституцій, за заздалегідь обраними та підготовленими темами.
У програмі семінарів передбачається:
- обговорення актуальних проблем історичної науки та методики відображення певних історичних подій та явищ у музейних експозиціях, особливо – з регіональної історії;
- діалог з українськими та зарубіжними вченими, запрошеними до Дніпровського історичного семінару;
- презентації музеїв різних країн світу, пересувних експозицій;
- презентація та обговорення нових наукових публікацій (книг, статей), зокрема – з їх авторами;
- розробка спільних проектів між науковими, освітніми та музейними інституціями м. Дніпро та області.

Почесним гостем першого засідання стане відомий історик, випускник Дніпровського національного університету Сергій Жук – професор східноєвропейської та російської історії в Університетi Бола в штаті Індіана, США, автор численних наукових досліджень з української та радянської історії.

Чекаємо на Вас за адресою: м. Дніпро, проспект ім. Д. Яворницького, 18, Дніпропетровський національний історичний музей (адміністративний корпус). Вхід вільний.