Запрошуємо на лекцію «Історії та загадки біблійної археології»

15 червня у відеозалі Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відбудеться лекція історика та одного з кращих гідів Ізраїлю Ігоря Торіка «Історії та загадки біблійної археології».

Під час лекції будуть обговорюватися найактуальніші питання біблійної історії: Коли з'явився єврейський народ? Чи було у реальності захоплення євреями Землі Обітованої? Що сучасна наука може сказати про існування царя Давида і його Об'єднаного царства? Які таємниці зберігають рукописи Мертвого моря – одна з найважливіших археологічних знахідок людства? Чим сьогодні займається археологія Святої Землі? Як розкопують і вивчають Єрусалим? Які неймовірні відкриття були зроблені при віднайдені могили Ірода Великого?

Ігор Торік – автор найбільшої книги про пам'ятки Ізраїлю «Енциклопедичний путівнику Ізраїлем», науково-публіцистичної монографії «Карта Медвіт» – дослідження однієї з найважливіших знахідок, найдавнішої в світі мозаїчної карті Святої Землі – та безлічі інших видань про Землю Обітовану, Він провів на ізраїльському радіо цикл програм під назвою «В пилу століть» – понад 700 передач. Зняв кілька фільмів і сюжетів для різних телеканалів світу. Є офіційним гідом Міністерства Туризму Ізраїлю, яке доручає йому приймати найважливіших гостей.