Відкриття виставки "Доросле кримське дитинство" у Музеї Голокосту

ІСТОРІЯ І СЬОГОДЕННЯ: ВІД ГЕНОЦИДУ КРИМСЬКИХ ТАТАР ПІД ЧАС ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ ДО СУЧАСНИХ ПЕРЕСЛІДУВАНЬ КРИМСЬКИХ АКТИВІСТІВ

Чотири роки тому внаслідок російської агресії проти України територія Кримського півострову була окупована. У вівторок, 13 лютого, о 18:00 у Дніпрі відбудеться кілька заходів, присвячених трагедії мешканців окупованого Криму.

За роки Другої світової війни з Криму було депортовано більше 200 тис. кримських татар. У дорозі загинуло близько 40% людей. Значна кількість переселенців, виснажених трьома роками життя в німецькій окупації, загинула в місцях висилки від голоду і хвороб протягом 1944-45 рр. У ХХІ ст. знову розпочалися утиски проти корінного населення півострову.

У заходах візьмуть участь:

Спікери презентують книгу про лідера кримських татар “Мустафа Джемілєв. Незламний”, а також відкриють фотовиставку «Доросле кримське дитинство», яка складається із 16 світлин дітей, що залишились без батьків і близьких родичів, яких було ув’язнено за політичними мотивами. Автор фотографій – журналіст Антон Наумлюк, який докладно висвітлює судові процеси, в тому числі на території Криму, та спілкується з родинами політв’язнів.

            Дата, час відкриття: 13 лютого о 18:00

            Місце проведення: центр «Менора», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», 3-й поверх (м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4).

            Організатори: кримськотатарський культурний центр “Кримський Дім у Львові, Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» за сприяння Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив.

            Вхід вільний.

            Акредитація ЗМІ за телефоном: – 068 863 66 38 Нателла Шавадзе