Співробітники Інституту "Ткума" презентуватимуть у Німеччині виставку з історії геноциду ромів

15 лютого у Будинку Януша Корчака (Берлін) відбудеться презентація мобільної виставки Інституту "Ткума", яка присвячена геноциду ромів під час Другої світової війни та пам'яті про нього.

Лекцію-дискусію з історії ромського геноциду та презентацію виставки проводитимуть наукові співробітники Інституту "Ткума", Музею Голокосту Ірина Радченко і Марина Стрільчук. Захід проходитиме англійською мовою. Запрошуємо усіх бажаючих, вхід вільний.

Мобільна виставка є результатом дослідницького проекту "Трагедія ромського народу в Україні та Молдові", який реалізовувався за підтримки The International Holocaust Remembrance Alliance. Проект передбачав наукове дослідження історії геноциду ромів в Україні та Молдові, а також створення і презентацію, як результату, мобільної виставки в Україні, Молдові, Німеччині та Польщі та постійної експозиції у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» в Дніпрі. 

 19 лютого презентація виставки запланована у Кракові (Польша), на базі Єврейського музею Галіція. Слідкуйте за оголошеннями.