Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» запрошує на святкування Міжнародного дня музеїв!

22 травня у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» проходитимуть святкові заходи з нагоди Міжнародного дня музеїв. Об 11:00 та 14:00 відбудуться групові екскурсії експозицією «Годинники, що бачили минуле». Відвідувачі зможуть побачити унікальну колекцію старовинних годинників, виготовлених у Франції та Німеччині наприкінці XVIII – на початку ХХ ст.

З 12:00 до 14:00 на гостей Музею чекає театралізоване дійство та цікаві майстер-класи. Для бажаючих перетворити похід у Музей на справжню захоплюючу пригоду о 12:30 буде проводитися музейний квест «Таємничий Катеринослав». На Вас чекатимуть приховані підказки, інтерактивні ігри та, звичайно ж, можливість дізнатися нові факти з історії рідного міста.

О 12:00 у галереї центру «Менора» відбудеться відкриття виставки «Синагоги Катеринослава», що розповідає про історію 70 синагог, які колись існували у нашому місті.

Також на відвідувачів Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» чекають подарунки, розіграш яких відбудеться о 14:30.

О 15:00 у Музеї Голокосту відбудеться відкриття виставки скульптур Геннадія Гутгарца та віршів одного з найвизначніших поетів ХХ ст. Пауля Целана «Человеческое-и-еврейское… – дыхание, имя ли?». Цей виставковий проект став спробою співвіднести абстрактні керамічні роботи з віршами Пауля Целана в оригіналі та у перекладах Марка Білорусця.

Вхід вільний.

Запрошуємо усіх бажаючих за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Шолом-Алейхема, 4, Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», 2-й поверх

За додатковою інформацією звертайтеся за тел.: (050)452-21-63