26 березня в Інституті «Ткума» пройшло заняття Дніпровського історичного клубу «Міжрелігійний діалог на практиці: постава Андрея Шептицького щодо дискримінації релігійних громад напередодні та в часі Голокосту». Учасниками клубу стали гості з Українського католицького університету – науковий співробітник Інституту релігії та суспільства УКУ, засновник інтернет-видання «Українська освіта» д-р Ярослав Кіт і керівник проектів і програм Інституту релігії та суспільства УКУ д-р Ігор Медвідь.

Надзвичайно тепла і цікава зустріч була присвячена величній постаті митрополита Андрея Шептицького, його духовному й життєвому шляху, та міжрелігійному, зокрема, юдео-християнському діалогу в історичній ретроспективі. Обговорювали події Голокосту і сьогодення, складні взаємини в українсько-польсько-єврейському трикутнику на Галичині та в Україні в цілому – погроми і взаємодопомогу, конфлікти й злагоду. Духовна спадщина А. Шептицького вивчається, зокрема, на літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького» у Львові, є актуальною у складних взаєминах з українським націоналістичним рухом і сучасною політикою Польщі.

Тема викликала неабияке зацікавлення у присутніх студентів, викладачів, громадських активістів, що засвідчила активна дискусія наприкінці заняття.