Презентація збірки учнівських наукових робіт "Історичні етюди - для сучасності"

Інститут "Ткума" спільно з Дніпровським національним університетом ім. О.Гончара і Малою академією наук в рамках проекту "Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності" видав чергову, третю збірку учнівських наукових робіт "Історичні етюди - для сучасності". Урочиста презентація відбулась у приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації 19 травня.

Автори статей, розміщених у збірці – учні, переможці конкурсу Малої академії наук. Серед тем, обраних молодими науковцями для дослідження - "Аграрна політика Німеччини в генеральному окрузі "Дніпропетровськ" рейхскомісаріату "Україна" в 1941-1944 рр. (авторка - Катерина Коротя); "Листування англійських військових як джерело до історії повсякдення Першої світової війни" (автор - Володимир Бовкунов); "Нацистська пропаганда на сторінках окупаційної преси рейхскомісаріатів "Остланд" та "Україна" (авторка - Дарина Чередник); "Український націоналізм та "єврейське питання" за часів Голокосту" (авторка - Софія Деберина); "Права дитини в гетто: історичний аспект" (авторка - Олександра Савченко), та багато інших.

«Так, роботи не позбавлені певних недоліків (інакше не буває й у більш досвідчених науковців), - відзначив директор Інституту «Ткума» і Музею Голокостуд-р Ігор Щупак, - але головне - у молоді є потяг до самостійного дослідження, пізнання історичного коріння багатьох сучасних проблем. Велика заслуга у створенні цих робіт належить вчителям учнів, їхнім батькам. І, звичайно, все тримається на ентузіастах - організаторах цієї справи, серед яких, у першу чергу - д-р Світлана Каюк (ДНУ), д-р Наталя Тягло (МАН), професор Сергій Світленко (ДНУ)».