Літній табір для молоді "Drzewo Oliwne"

5–16 серпня у Варшаві (Республіка Польща) проходив Міжнародний культурно-просвітницький табір для єврейської молоді з України, організований фундацією “DrzewoOliwne”, Інститутом «Ткума» і Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».

Програма цьогорічного табору включала у себе лекції з історії єврейського народу і Голокосту, розвитку юдаїзму у Європі, інтеграційні тренінги та майстер-класи. Зокрема, директор Інституту «Ткума» і Музею Голокосту д-р Ігор Щупак проводив заняття, присвячені історії єврейського народу та пам’яті про Голокост. Д-р Світлана Каюк розповіла про образи сучасної української історіографії щодо власного Річпосполицького минулого. Ольга Пьонтек провела для учасників літнього табору віртуальну екскурсію Ізраїлем, а Міріам Хакенберг організувала майстер-клас з єврейських танців. З ентузіазмом молодь сприйняла й практичне заняття зі створення стіни пам’яті «Історія родини – історія країни», запропоноване керівником освітніх програм Інституту «Ткума» Іриною Піскарьовою.

Насиченою була й екскурсійна програма. У рамках літнього табору відбулися екскурсії єврейською Варшавою з відвіданням музею історії польських євреїв POLIN та музею Варшавського повстання.