Уманська сесія Всеукраїнського семінару для вчителів історії

16 листопада в Умані відбулась сесія Всеукраїнського науково-практичного семінару для вчителів історії «Пам’ять про Голокост: український та регіональний вимір», організована Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума» спільно з партнерами – Уманським державним педагогічним університетом ім. Павла Тичини і Державним історико-архітектурним заповідником «Стара Умань». Учасниками освітніх заходів стали студенти історії та викладачі Умані та Уманського району, студенти історичного факультету УДПУ ім. П. Тичини.

З вітальними словами до учасників семінару звернулися декан історичного факультету УДПУ ім. П. Тичини проф. Анатолій Карасевич і директор Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» Олександр Мельничук.

Керівник освітнього відділу Інституту «Ткума» Ірина Піскарьова виступила перед освітянами із доповіддю-презентацією, в якій розповіла про методичні альтернативи викладання історії Голокосту і Другої світової війни на прикладі Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні». Науковий співробітник Музею Голокосту Валентин Рибалка представив доповідь, присвячену вивченню історії Голокосту у контексті інших трагедій ХХ ст., закцентувавши увагу на трагедії Голодомору.

Вчителі та викладачі Уманщини виступили з доповідями, що стосувалися різноманітних аспектів історії євреїв регіону та особливостей «остаточного вирішення єврейського питання» на території Умані.