Семінар для українських освітян у Міжнародній школі вивчення Катастрофи Яд Вашем

Протягом 5-11 лютого на базі Міжнародної школи вивчення Катастрофи Меморіального комплексу Катастрофи і героїзму єврейського народу Яд Вашем у Єрусалимі проходив Міжнародний семінар з історії Голокосту для українських освітян. Учасники групи, серед яких були керівники структурних підрозділів Міністерства освіти і науки України, викладачі університетів, співробітники наукових установ, методисти та вчителі, мали нагоду ознайомитися з методикою роботи одного з провідних світових центрів вивчення та викладання історії Голокосту.

 

Знайомили учасників семінару з нею співробітники комплексу Яд Вашем Ноа Сігал, Ольга Дюк, Маша Поллак-Розенберг, Анна Ріненберг та ін. Також учасники мали можливість поспілкуватись із Марією Бігуновою – людиною, яка у підлітковому віці пережила всі жахи Голокосту на території Вінницької області. Хвилюючою подією стала участь у церемонії присудження почесного звання Праведників народів світу, що було надано родині Фадея та Єфросинії Степанюк.

Семінар передбачав й ознайомлення з історією та багатоманітною культурою Ізраїлю. Учасники побували у Старому місті Єрусалима, Кнесеті Держави Ізраїль, мандрували тунелями Західної стіни (Стіни Плачу), оглядали залишки старовинної фортеці Масада у Юдейській пустелі та побували на узбережжі Мертвого моря.