Колишній керівник Мосаду відвідав Музей Голокосту

07 травня Ефраїм Галеві, легендарний керівник Моссаду в 1998–2002 рр. (працював у цій організації з 1961 р.), відвідав центр «Менора» і Музей «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні». Екскурсію Музеєм для поважного гостя провели д-р Ігор Щупак і д-р Денис Шаталов, які розповіли про цікаві факти з історії євреїв України та відомі події наших днів.

Дитинство пана Ефраїма Галеві припало на роки Другої світової війни. Він ріс у північному Лондоні і мріяв стати машиністом потягу, але життя його повернулась зовсім в іншому напрямку – у 1948 р. він вирішив відправитися в Палестину, щоб взяти участь в створенні єврейської держави. Після багаторічної блискучої кар'єри в ізраїльській розвідці, у 1998 р. Галеві став очільником «Моссаду» і на цій посаді прийняв цілий ряд ключових для сучасної історії Ізраїлю рішень. Саме Ефраїм Галеві став розробником стратегії точкових ліквідацій палестинських терористів і ініціатором виходу Ізраїлю з сектора Газа.

У 2002–2003 рр. він працював головою Ради національної безпеки і радником прем'єр-міністра Аріеля Шарона, а з 2003 р викладав в Єврейському університеті в Єрусалимі.