Інститут "Ткума" і Рада ветеранів ведуть збір інформації про євреїв Дніпра, знищених під час Голокосту

Шановні друзі!

У Дніпрі триває робота щодо вшанування пам’яті євреїв – жертв нацистського терору у місті в період гітлерівської окупації. Ця робота має завершитись спорудженням меморіального комплексу, який би містив прізвища та імена усіх загиблих дніпропетровських євреїв.
 
На сьогоднішній день встановлено понад 3,5 тис. імен. Проте, за даними дослідників, жертвами масових розстрілів лише у жовтні 1941 р. стало до 13 тис. осіб. Відновлення пам’яті про всіх невинно вбитих є нашим моральним обов’язком.
  
Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» звертається з проханням про допомогу до всіх небайдужих, які мають інформацію про осіб, що загинули у Дніпропетровську під час нацистської окупації.
 
Таку інформацію Ви можете передати до інституту «Ткума» або до Ради ветеранів.
 
Український інститут вивчення Голокосту «Ткума»: електронна пошта Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , телефони: +380567177016, +380504522163, адреса: м. Дніпро, вул. Шолом Алейхема 4, «Менора».
 
Рада ветеранів: м Дніпро, вул. Шолом Алейхема 4, «Менора», Благодійний Фонд «Хесед Менахем», кімната Ради ветеранів, вівторок та четвер з 11.00 до 13.00».