Відкриття виставки художніх творів Давида і Олександра Пілко

24 травня 2018 р. у нашому місті, у комплексі Менора, у залах музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» - відбудеться акція на згадку наших рідних дніпровських майстрів пензля – Давида і Олександра Пілко.

Хоча Олександр Пілко багато років мешкав у Санкт-Петербурзі, він часто повертався до рідного дому, до друзів, до батьків. У Дніпрі є ще люди, які добре пам’ятають артистичну невисоку постать з розкішною вільною шевелюрою з мольбертом або альбомом. Це Давид Ісаакович Пілко. Він багато працював на пленері, його творча родзинка – це пейзажі старого Катеринослава.

Автору цієї акції, Алексу Висоцькому, пощастило довго і плідно товаришувати з обома – сином та батьком. Не один рік ділили вони з Сашком у Петербурзі – кімнати, ідеї, думки, вірші. Вони разом вчилися малювати, писати, читати архітектуру та те, що зветься природою мистецтва. А головне, шо їх об’єднувало, це рідне місто Дніпро.

На акції в залах музею буде проводитися виставка творів, етюдів, фотоматеріалів і батька, і сина. Також будуть виставлені декілька робіт Алекса Висоцького, зокрема композиція «Чай Висоцького та цукор Бродського». Назва ця є результатом дебатів Олександра Пілко та Алекса Висоцького навколо великої спільної виставки у Дніпрі. Але все виявилося марним, і ідея розчинилася, як хмара у небі…

Акція відбудеться за підтримки друзів Григорія Фальковіча та Михайла Рябого під патронатом музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».

Чекаємо на відкриття вернісажу 24 травня о 17.30 за адресою:

м. Дніпро, вул. Шолом Алейхема,4, третій поверх Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні»

Вхід вільний.