Дніпровський історичний клуб "Міжрелігійний діалог на практиці: постава Андрея Шептицького щодо дискримінації релігійних громад напередодні та в часі Голокосту"

26 березня о 16:00 в Українському інституті вивчення Голокосту «Ткума» відбудеться заняття Дніпровського історичного клубу "Міжрелігійний діалог на практиці: постава Андрея Шептицького щодо дискримінації релігійних громад напередодні та в часі Голокосту". Засідання буде присвячене постаті митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького і його діяльності в роки Другої світової війни та Голокосту.

У національній пам’яті українців та євреїв митрополит Андрей є видатною людиною і справжнім Праведником. Під час Другої світової війни за його допомоги були врятовані, за різними даними, від 150 до 200 євреїв. Сам факт організації цілої системи допомоги жертвам Шоа у церквах та монастирях, власний приклад рятування десятків приречених на загибель євреїв зробив митрополита Андрея Шептицького яскравим уособленням рятівника євреїв під час Голокосту, символом гуманізму в протистоянні злочинній політиці нацистів.

Лекцію-дискусію проводитимуть науковий співробітник Інституту релігії та суспільства Українського католицького університету д-р Ярослав Кіт та керівник проектів і програм Інституту релігії та суспільства УКУ д-р Ігор Медвідь (Львів).

Вхід на захід вільний. Запрошуємо усіх бажаючих.

Чекаємо на Вас за адресою: Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4, Центр «Менора», 3-й поверх, ліфт Б (відеозала).